Vandaag heb ik voor jullie een healthy versie van een broodje hamburger: een volkorenbol met spinazie, ei en een vegaburger.
Normaal gaan broodjes hamburger op wit brood , met 2 zielige bleke schijfjes tomaat en wat petieterige ijsbergsla. Vandaag gaan we voor een variant met vezels, (volkorenbol) vitamine K, kalium, ijzer (spinazie) en (plantaardige) eiwitten.
Wat hebben we daar voor nodig?
Voor 2 personen:
- 2 volkorenbollen
- 400 gram verse spinazie
- 2 eieren
- 2 vegaburgers naar keuze
- 1/2 avocado
- 1 el olijfolie om in te bakken
Wat moeten we daar voor doen?
- Kook de eieren hard in 6-8 minuten.
- Snijd de volkorenbollen open en besmeer ze met de halve avocado.
- Verwarm 1 el olijfolie in de koekenpan en roerbak de spinazie een paar minuten tot het geslonken is. Bij blijven staan! dit gaat echt supersnel!
- Haal de spinazie uit de pan en houd even apart.
- Bak nu in de koekenpan de vegaburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verdeel ondertussen een deel van de spinazie over de avocado.
- Plaats de vegaburgers op het bedje van spinazie en dek de burgers ook weer af met spinazie.
- Giet de eieren af, koel ze af onder stromend water (hierdoor komen ze makkelijker uit hun schil) en snijd de eieren in plakjes.
- Leg de plakjes ei als laatste onderdeel op je volkorenbol en bestrooi met een snufje peper en eventueel andere kruiden.
Tadaa..! Klaar is je healthy versie van het klassieke broodje hamburger. Door te kiezen voor een volkorenbol en extra groenten en eiwitten krijg je niet alleen meer gezonde voedingsstoffen binnen, maar heb je ook een broodje hamburger wat goed vult en langer een verzadigd gevoel geeft.
Eet smakelijk! Liefs Fardau