Havermoutkoekjes-met-rozijnen-en-cacaonibs

Havermoutkoekjes met rozijnen en cacao nibs

Havermoutkoekjes met rozijnen en cacao nibs- The Healthy Life Company

Vandaag een supersimpel recept voor havermoutkoekjes. 

Ingrediënten: 

  • 2 eieren
  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml honing 
  • 180 gram havermout 
  • 120 ml bloem
  • 2 tl vanillepoeder
  • 4 tl kaneel 
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout 
  • 2 handjes rozijnen 
  • 1 el cacao nibs 

Zet de oven vast aan op 175 graden celcius. Meng eerst het ei, de olijfolie, de honing en de vanillepoeder in een kom tot het een mooie massa is waar je gemakkelijk ‘ hoopjes’ van kunt scheppen. Voeg eventueel wat melk toe als de massa te droog is, voeg wat bloem toe als de massa te nat is. 

Meng daarna in een andere kom de havermout, de bloem, kaneel, baking soda, bakpoeder, zout, de rozijnen en de cacaonibs door elkaar.

Voeg de massa in kom 1 toe aan deze droge massa en mix dit goed door elkaar met een keukenmachine. (met de hand kan ook) 

Maak ‘ hoopjes’ op de bakplaat die hopelijk op koekjes lijken 😉 en zet dit 15 minuten in de oven op 175 graden celcius. 

Laat me even weten als je deze koekjes ook maakt en of je nog andere lekkere variaties weet! 

Liefs Fardau 

2 thoughts on “Havermoutkoekjes met rozijnen en cacao nibs”

  1. Hoi Fardau,
    Lekker hoor.
    Had geen havermout in huis dus boekweitvlokken gebruikt. Verder helft olie vervangen door roomboter, bloem vervangen door volkorenmeel en 2 e.l. cacaonibs.
    De koeken vallen erg in de smaak!

    1. Hoi Erika,

      Super dat je zo enthousiast bent over de havermoutkoeken. Het kan inderdaad ook prima met boekweit. Gewoon werken met wat je nog in de keukenkastjes hebt. 🙂 Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *