Heldere bosuisoep

Heldere bosuisoep met vegaballetjes en tuinerwtjes

Heldere bosuisoep met tuinerwtjes en vegaballetjes- The Healthy Life Company

Vandaag een heerlijk, heldere bosuisoep op het menu. Bosui speelt in de meeste gerechten maar een klein bijrolletje, maar vandaag krijgt hij van mij de hoofdrol.

Ik betrap mijzelf er ook op, als je voor een gerecht een ui nodig hebt pak je toch vaak een gele of een rode ui uit het schap in plaats van een paar stengels bosui. Dat is jammer, want deze superjonge uisoort is heerlijk fris en gezond. Lees hier waarom je hem vaker zou moeten eten.

Deze heldere bosuisoep met vegaballetjes en tuinerwtjes doet het prima als lunch of lichte avondmaaltijd. Uiteraard kun je de vegaballetjes ook vervangen door gehaktballetjes, maar onder het mom van minder vlees eten vond ik de vegaballetjes wel een leuk alternatief. Wel een balletje, geen vlees.

Heb je nu geen balletjes in huis? Je kunt deze soep ook prima eten als een healthy groente bouillonnetje tussendoor.

Wat hebben we daar voor nodig?

  • 2-3 stengels bosui
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 300-400 gram tuinerwtjes uit de vriezer
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 50 gram verse peterselie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 200 gram vegetarische balletjes
  • 1 el olijfolie om in te bakken

Wat moeten we daar voor doen?

  1. verwarm de eetlepel olijfolie in de pan
  2. snijd de het kontje van de bosui af en snijd hem vervolgens in ringetjes (je kunt de hele bosui gebruiken, dus ook de bladachtige bovenkant)
  3. pers de knoflook boven de pan uit en doe de bosui ook in de pan en laat even fruiten
  4. schenk 1 liter water en 2 groentebouillonblokjes bij de ui en knoflook
  5. schep de vegaballetjes in de pan
  6. doe de tuinerwtjes nu ook in de pan
  7. snijd de verse peterselie fijn en voeg toe
  8. voeg tijm en eventuele andere kruiden toe naar smaak (geen zout!)
  9. laat de soep 8 minuten koken en klaar is je heldere bosuisoep met vegaballetjes en tuinerwtjes

P.s. Ikzelf was een beetje lui en heb de vegaballetjes zo bij de soep gevoegd (zoals je kunt zien op de foto) Als je van iets bescheidenere balletjes houdt kun je de ballen natuurlijk ook voor je ze toevoegt halveren of in kwarten snijden 😉

Eet smakelijk! Liefs Fardau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *