Gezond en fit zijn, het klinkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet!
Ongezond eten, te veel of juist te weinig eten en onvoldoende beweging kan voor veel narigheid zorgen. Kleine kwaaltjes die worden genegeerd kunnen uitgroeien tot beperkingen in je dagelijks leven.
Heb je gezondheidsklachten? Veel gezondheidsklachten hebben een relatie met voeding. Welvaartsziekten als diabetes type 2 , hart- en vaatziekten een hoog cholesterol of een hoge bloeddruk kunnen in een betere balans worden gebracht met een gezond voedingspatroon en voldoende beweging.
Maar ook als je geen gezondheidsklachten hebt kan een healthy lifestyle ervoor zorgen dat je meer energie krijgt en beter in je vel zit.
Waar staan we voor:
Een gezond voedingspatroon is..
- Zo puur en onbewerkt mogelijk eten
- Geen pakjes en zakjes en geen kant en klaar maaltijden
- Groenten, fruit en volkorenproducten staan hoog in het vaandel
- Neem de tijd voor je maaltijden. Niet staand aan het aanrecht, maar bewust van je maaltijden genieten en bewust zijn van wat je eet en waarom
- Minder suiker, wen aan een minder zoete smaak
- Niet teveel zout
Geef de zoutpot maar terug aan Klaas Vaak, veeg de stoflaag van je kruidenkastje en experimenteer! Teveel zout gebruiken zorgt voor een hoge bloeddruk en is zeer belastend voor de nieren. Voedingsmiddelen bevatten van nature al voldoende zout om de behoefte te dekken. Wees creatief met andere kruiden en specerijen en ontdek nieuwe smaken.
Beweging is essentieel!
Goede voeding & voldoende beweging zorgen samen voor een gezonde energiebalans. Beweeg zoveel mogelijk per dag.
Door voldoende beweging maak je je lichaam fit en sterk. Je beweegt je soepeler, je spieren en gewrichten worden sterker, je stimuleert je bloedsomloop en verhoogt je stofwisseling.
Bewegen is niet alleen belangrijk om overgewicht kwijt te raken, het is ook essentieel voor een goed geheugen.
De regel van 3:
- de 3 hoofdmaaltijden zijn voedend en vullend
Ontbijten is zeer belangrijk. Met een gezond en stevig ontbijt begin je de dag goed en vol energie. Je concentratie is beter en je hebt niet halverwege de ochtend al de neiging om te gaan snaaien.
- Niet meer dan 3 tussendoortjes per dag
Sommige tussendoortjes zijn zo calorierijk dat ze (bijna) evenveel energie leveren als een hoofdmaaltijd! Door voldoende te eten bij de hoofdmaaltijden zwicht je minder snel voor ongezonde snacks.
Teveel eetmomenten is slecht voor je gebit. De suikers uit tussendoortjes worden omgezet in zuren die het glazuur van je gebit aantasten
- 3 x per dag een maaltijd die beschikt over de juiste verhoudingen koolhydraten, eiwitten en vetten
Variatie is belangrijk, eet de regenboog!
Door te kiezen voor gezonde voeding in alle prachtige regenboogkleuren eet je voeding die boordevol essentiele voedingsstoffen, vitamines en mineralen zit
Het bereiken en behouden van je ideale gewicht
Je ideale gewicht bereik je door een voedingsplan dat past bij jouw lifestyle. Persoonlijk, eerlijk en op maat gemaakt.
Niet alles draait om dat getal op de weegschaal
De weegschaal dient als hulpmiddel, echt belangrijk is het proces van bewustwording en de leerweg naar een gezond eetpatroon. Als je dat eenmaal onder de knie hebt bereik je je ideale gewicht niet alleen, maar behoud je dit ook en kun je na de begeleiding zelfstandig je nieuwe eetpatroon volhouden.
Verbied je zelf niets. Door steeds tegen jezelf te zeggen ‘ ik mag geen snoep, ik mag geen koekje’, denk je juist nergens anders meer aan. En als je dan toch zwicht voor de snoep of dat koekje voelt het falen extra groot.
De juiste mindset is 80% van de winst
Durf, motivatie en actie zijn nodig om je doelen te bereiken.
Já, het is soms moeilijk om je doelen te behalen, maar als jouw intrinsieke motivatie goed is, als je eerlijk, realistisch en gefocust bent en je samen met mij wilt werken aan jouw eetpatroon en gewichtsdoel weet ik zeker dat het je gaat lukken!