Vandaag het derde en laatste deel van mijn Paasbrunch ideeën. Tja, als je denk aan pasen dan denk je aan.. eieren. Maar ik kies dit keer niet voor een gerecht met allemaal schattige kleine eitjes, ik kies dit keer voor het gemak: een mega grote Mexicaanse omelet die je met het hele paasbrunch gezelschap kan delen. Of je maakt natuurlijk een iets kleinere variant voor jezelf alleen. Voor deze healthy, extra eiwitrijke brunch omelet heb je nodig:
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 6 eieren
- 250 gram gerookte kipfilet in reepjes
- 1 klein blikje chilibonen (200 gram)
- 50 gram geraspte kaas 30+
- 2 tl. knoflookpoeder uit de molen of 1 teentje knoflook geperst
- 2 tl. kurkuma/geelwortel
- Mexicaanse salsa naar smaak
Bereiding
Pak de grootste koekenpan die je in je keukenkastje hebt staan (hoe groter hoe beter) en zet die op het vuur met wat olie. Klop intussen de eieren goed door elkaar.
Spoel daarna de chilibonen in een vergiet schoon met wat water. Vaak zit er bij chilibonen uit blik wat saus toegevoegd maar die hebben we bij onze omelet niet nodig.
Schenk nu de geklopte eieren in de pan en voeg de chilibonen en gerookte kipreepjes toe.
Strooi vervolgens de geraspte kaas over de omelet en voeg de kurkuma en de knoflook toe.
Ik kies in de foto hieronder zelf voor knoflook uit het knoflookmolentje, maar verse knoflook is natuurlijk nog lekkerder.
Laat de omelet nog even op zacht vuur nagaren en voel met je spatel onder de omelet of hij niet vastkoekt aan de pan (dan het vuur lager zetten).
Je kunt de omelet ook aan twee kanten bakken, maar dat raad ik vanwege de zware topping van kip en chilibonen niet aan
(lees: dit serveert voor geen meter aan de paastafel omdat de kip en bonen dan waarschijnlijk niet meer op maar naast de omelet liggen 😉 )
Eet smakelijk en laat me even weten als je deze Mexicaanse omelet ook hebt gemaakt tijdens de paasdagen. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.