Als ik in mijn artikel ‘ De lekkerste groenten van maart & waarom je ze moet eten’ de loftrompet afsteek over de gezondheidsvoordelen van postelein, dan kan ik natuurlijk niet anders dan hierbij een lekker recept bedenken.
Ik heb gekozen voor een posteleinsalade die je uitstekend als gezonde lunch mee naar je werk kunt nemen. Maar hij doet het ook goed als lekker licht zomers diner. Met een beetje volkorengraan of een gekookt eitje maak je hem nog wat vullender als maaltijd.
Wat hebben we daar voor nodig?
Voor 1 persoon:
- 100 gram postelein
- 3-5 radijsjes
- 100 gram kipfilet
- 1/2 komkommer
- 2 tl dyonmosterd
- 1 tl olijfolie om te bakken
- beetje peper
- knoflook uit de molen
- experimenteer met kruiden die jij lekker vindt
Wat moeten we daar voor doen?
- Was de postelein en haal eventuele worteltjes en zand weg. Doe het wel voorzichtig want postelein kneust snel.
- Snijd de radijsjes in plakjes
- Snijd de komkommer in stukjes
- Voeg alle ingrediënten behalve de kip in een die bord
- Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze in de olijfolie in een koekenpan
- Bestrooi de kip zodra hij bruin en gaar is met de peper, de knoflook en eventuele andere kruiden
- Besmeer de kip met de dyonmosterd en voeg hem toe aan de groenten
Klaar is je posteleinsalade! Eet smakelijk. Groetjes Fardau