Regenboogsalade met kip

Regenboog paprikamix met kip

Regenboogsalade met kip

Omdat ik in ‘ De lekkerste groenten van juni & waarom je ze moet eten’ de paprika in het zonnetje zet vond ik ook dat ik hier een leuk paprika recept moest bedenken. Nu zou dit niet zo moeilijk moeten zijn omdat de paprika een echte alleskunner is die in bijna elke keuken en in honderden gerechten een plekje heeft, maar wees met zo’n geliefde groente maar eens origineel….

Ik weet niet in hoeverre dat originele gelukt is, maar ik weet wel dat ikzelf heel vrolijk wordt van deze regenboog paprikamix met kip. 🙂

Deze paprikamix met kip is een ideaal gerecht als je zin hebt in een lichte, low carb lunch of als groente en eiwitrijk tussendoortje. Als avondmaaltijd is hij wel wat karig om goed te kunnen vullen. Je kunt er dan voor kiezen om wat zilvervliesrijst , volkorencouscous of volkorenpasta toe te voegen (al is hij dan niet meer low carb) of voeg extra groentes toe als courgette, aubergine, tomaat en peulvruchten) Hierdoor krijg je nog meer verschillende vitamines en mineralen binnen, vult hij beter en wordt deze regenboog paprikamix nog kleurrijker.

Wat hebben we daar voor nodig?

Voor 2 personen (of om 2 keer van te eten 😉

  • een groene, gele, oranje en rode paprika (lees hier waarom)
  • 400 gram kippendijfilet reepjes (of natuurlijk vega kipstukjes)
  • 2 teentjes verse knoflook
  • Kruiden: oregano, tijm, rozemarijn naar smaak
  • 1/2 theelepel lemon pepper van Johnny Boer
  • halve eetlepel olijfolie voor de paprika’s
  • 1 el olijfolie om de kip in te bakken

Wat moeten we daar voor doen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
  2. Snijd de paprika;s in stukjes (niet te klein en alle stukjes ongeveer van dezelfde grootte anders wordt het pulp!)
  3. Verdeel de paprika’s in een ovenschaal en strooi de oregano, rozemarijn en de tijm erover met een halve eetlepel olijfolie en zet dit voor ongeveer 30-35 minuten in de oven.
  4. Verwarm in een koekenpan 1 el olijfolie
  5. Pers ondertussen de 2 teentjes knoflook uit in de knoflookpers boven de koekenpan met olie
  6. voeg de kip toe, roer om en bak de kip op hoog vuur bruin.
  7. Voeg op het laatst de 1/2 theelepel citroenpeper toe aan de kip
  8. Hal de ovenschaal met de paprikamix uit de oven en schep dit samen met de kip op de borden.

Eet smakelijk! Liefs Fardau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *