Vandaag heb ik voor jullie een ultra healthy rode biet- linzensalade met als unhealthy touch een paar lekkere aardappelkroketjes. 😉
Een ideale maaltijd om uit de kast te kunnen trekken als je niets meer in je koelkast hebt liggen. Lekker snel en weinig werk. Wat wil je nog meer?
Makkelijk & budgetproof
Het mooie van dit recept (bij hoeveel ingrediënten kun je eigenlijk officieel spreken van een recept?) is dat het maar 3 ingrediënten heeft en dat dit ook nog lekker goedkope producten zijn. Een makkelijke, budgetproof maaltijd dus!
Rode bietjes
Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt door te kiezen voor voorgekookte rode bietjes uit het versschap. Nog handiger zijn voorgekookte rode bietjes die vacuümverpakt zijn. Door de vacuümverpakking zijn ze langer houdbaar, wat dit een ideaal gerecht uit de voorraadkast maakt.
Je kunt natuurlijk ook kiezen voor ouderwetse, ongekookte rode bieten. Misschien wel extra lekker, maar ook een stukje bewerkelijker. Laat de rode bietjes in pot in ieder geval staan. Daar zit veel suiker in.
Linzen
De linzen heb ik dit keer uit blik gehaald. Zo’n klein blikje van 160 gram. Hierin zit wel zout en een aantal andere toevoegingen, dus spoel de linzen voor gebruik goed af in water. Een betere optie is om te gaan voor droge linzen. Hier zijn geen dingen aan toegevoegd, maar de kooktijd van droge linzen is langer.
Aardappelkroketjes
De aardappelkroketjes komen lekker makkelijk uit het vriesvak. Kies er wel voor om de aardappelkroketjes in de oven te bereiden. Gefrituurde aardappelkroketjes bevatten een stuk meer calorieën. Omdat zowel de linzen en de aardappelkroketjes zout bevatten, kun je de zoutpot in het kastje laten staan. Andere kruiden en peper kun je toevoegen naar smaak.
Ingrediënten:
Voor 1 persoon
– 250 gram rode bieten
– 1 klein blikje linzen
-135 gram aardappelkroketjes (5-6 stuks pp)
-peper en andere kruiden naar smaak (geen zout!)
Bereiding:
- Zet de oven aan om voor te verwarmen voor de aardappelkroketjes.
- Als de oven voorverwarmd is de aardappelkroketjes op de bakplaat leggen en ongeveer 15 minuten laten bakken
- Ondertussen kun je de rode bietjes in stukjes snijden.
- Kook de rode bietjes en linzen ongeveer 4 minuten in een pan water.
- Giet de rode bietjes en linzen af in een vergiet
- Serveer alles en klaar!
Eet smakelijk!