Onder het mom van: je moet eens een andere groente uitproberen heb ik vandaag voor jullie een super makkelijke, vegetarische pastasalade met romanesco. Wil je meer weten over deze bijzondere groente? Lees dan: De lekkerste groenten van augustus & waarom je ze moet eten.
Romanesco: zeer geschikt voor moeilijke eters
De romanesco valt namelijk bij veel kinderen in de smaak, dus als je moeilijke (groente) eters in huis hebt, is deze salade ook zeker het proberen waard!
Laten we beginnen met het recept.
Wat hebben we daar voor nodig:
Voor 2 personen:
- 1 romanesco
- 2 eieren
- 140-150 gram volkorenpasta (70-75 gram pp)
- 1 handje zonnebloempitten
- 1 sinaasappel of mineola
Wat moeten we daar voor doen:
- Haal de bladeren van de romanesco af en snijd de groente in roosjes.
- Volg de stappen bij de bovenstaande afbeeldingen.
- Kook de romanesco tussen de 4-6 min.
- Haal de schil van een sinaasappel of mineola. Ik heb in dit recept een mineola gebruikt, maar een sinaasappel is ook prima 🙂
- Als de pasta, de eieren en de romanesco roosjes gekookt zijn serveer ze dan in diepe borden.
- Verdeel de mineola of sinaasappel over de borden en strooi de zonnebloempitten erover als garnering
- Ik heb in deze salade geen dressing gebruikt, maar een beetje mosterd(dressing) doet het ook goed bij deze salade.
Enjoy! Liefs Fardau