Het is alweer zo ver: Tijd voor Pasen!
In de winkels liggen talloze paasdecoratie artikelen. Paastafelkleden, paasservetten, de good old verfmolentjes voor de kids en uiteraard paastakken. Maar ik zag ook paashaasstickers, paas-doe- boekjes en zelfs bloemenvaasjes in de vorm van een haas (te koop bij Hema, mocht je er interesse in hebben 😉 )
Me, myself and I vinden dat ik me dit jaar niet mag laten meeslepen. Ik spreek mezelf streng toe: ‘ nee, geen schattige paaskuikentjes kopen of andere goodies.’ Ik probeer te ‘ ontspullen’ .
Maar ja, ik wil toch ook dat de paastafel er een beetje vrolijk en lente-achtig uitziet.
Daarom heb ik een snelle (ik heb geen zin om eerst een uur met de decoratie van de tafel bezig te zijn voordat we aan tafel kunnen)
en een healthy (dan heb ik alvast een gezonde start van de dag) paastafel decoratie bedacht.
Bij deze een paastafel:
- die er paasachtig uitziet
- waar je vrolijk van wordt
- met mooie lentekleurtjes
en een paastafel met groei, bloei en gezonde voedingsstoffen!
Wat hebben we daar voor nodig:
- Een tafelkleed of een tafelloper
- Je mooiste servies
- Een vrolijk voorjaarsbloemetje (misschien zelfs uit de tuin?)
- Een doosje eieren
- Een of twee bakjes tuinkers
Dit jaar serveren we de paaseieren niet in een eierdopje, maar in een bedje van tuinkers.
Wat is tuinkers?
Tuinkers is een kiemgroente (officieel cressen) die groeit op en vaste voedingsbodem. Het is een jong plantje en daardoor bevat het een stuk meer voedingsstoffen en voedingsvezels dan een volwassen plant.
Hoe gebruik je de tuinkers in je paasontbijt
Je kunt deze vrolijke paasdecoratie natuurlijk direct opeten zoals het geserveerd wordt.
Uiteraard nadat je het ei hebt gekookt en de tuinkers vlak boven de aarde hebt afgeknipt en gewassen onder koud stromend water.
Dan begin je je paasontbijt meteen met gezonde eiwitten en veel vezels en vitamines.
Maar je kunt de tuinkers ook op andere manieren verwerken:
- Plaats de tuinkers als topping op je paasboterham met of zonder het gekookte ei en extra beleg en je geeft meteen wat extra pit aan je paasmaaltijd.
- Je kunt de tuinkers ook toevoegen aan een omelet. Bijvoorbeeld deze Mexicaanse omelet
- Verwerk de tuinkers in een zalmwrap met dille, cottage cheese en kappertjes
- of in een gezonde sandwich met avocado- hummus.
- En als laatste tip: hij kan natuurlijk altijd door een lekkere paassalade
Ik hoop dat ik je nog wat snelle inspiratie heb gegeven voor je paastafel dit jaar. Fijne paasdagen! Groetjes Fardau