Als inspiratie bij mijn serie over ‘ de lekkerste groenten van …. en waarom je ze moet eten’ maak ik ook bij elke groente een lekker recept. Deze maand staat onder andere de snijboon in de spotlight en daarbij heb ik deze heerlijk simpele en snelle salade: snijbonensalade met ei & cashewnoten.
Je kunt dit gerecht eten als lichte avondmaaltijd, maar hij kan ook prima dienen als healthy lunch.
Wat hebben we daar voor nodig?
Per persoon:
- 200-250 gram snijbonen
- 2 eieren
- 25 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten
- 2 tl kappertjes
- 1 tl. paprikapoeder
- snufje peper
Wat moeten we daar voor doen?
- Was de snijbonen in het vergiet onder koud stromend water
3. Kook de eieren in een pan water
4. Snijd ondertussen de snijbonen in stukjes (zoals jullie weten ben ik geen fan van die standaard snijboon stukjes – lees hier waarom 😉 )
5. Kook de snijbonen in weinig water in 4-5 minuten gaar.
6. Pak een koekenpan en bak de cashewnoten zonder olie of boter bruin. Strooi als ze bijna bruin zijn er wat paprikapoeder over voor extra smaak.
7. Zodra de eieren en de snijbonen klaar zijn kun je in een diep bord scheppen.
8. Strooi de kappertjes over de snijbonen en ei
9. Voeg als laatste de noten toe aan je salade en eet smakelijk!
Wat vind jij van dit gerecht? Liefs Fardau