Nu in de zomermaanden de tomaten op hun best zijn, is het hoog tijd voor een maaltijd waarin de tomaat de show steelt, oftewel: een tomatensalade!
Supersimpel te maken op warme dagen als je geen zin hebt om boven een heet fornuis te staan zweten voor je maaltijd. Maar natuurlijk ook lekker als lunchsalade.
Wat hebben we daar voor nodig?
Uiteraard tomaten.
Het geeft de salade extra sjeu als je verschillende soorten tomaten gebruikt. Je kan natuurlijk elke tomaat pakken die je in je voorraadkast hebt liggen, maar met een maaltijd met zo weinig ingrediënten raad ik je aan om voor kwaliteit te gaan en te kiezen voor de meest rode en smaakvolle exemplaren die je kunt vinden.
Wist je trouwens dat hoe roder de tomaat is hoe gezonder hij is? (link groenten juli)
Ik zelf heb voor deze tomatensalade gebruikt (voor 1 persoon):
- 1 vleestomaat
- 3 trostomaten
- 5 cherrytomaten
- 1 bol buffelmozzarella
- 1 tl voorgesneden groene olijven uit pot
- 1 handje ongebrande en ongezouten gemengde noten
- snufje peper
Wat moeten we daar voor doen?
- Snijd de tomaten in schijfjes, plakjes, blokjes, driehoekjes, vierkantjes, whatever, kies wat jij wilt.
2. Snijd vervolgens de mozzarella in dunne plakjes.
3. Verdeel een paar plakjes olijven over de salade
4. Je kunt er nu voor kiezen om het handje noten direct aan de tomatensalade toe te voegen, maar persoonlijk vind ik het wel lekker om de noten in een droge koekenpan eerst even een beetje bruin te bakken. Hierdoor komt er extra smaak vrij. Blijf hier wel bij, want als je niet oplet zijn ze in 2 tellen zwart!
5. Voeg als laatste nog een snufje peper toe en klaar is je tomatensalade!
Eet smakelijk! Liefs Fardau
Heb je extra inspiratie nodig voor lekkere tomatenrecepten?
Probeer dan eens courgettebootjes met tomaat, een lekkere vega boerenkool roerbakschotel met tomaat of deze lekkere sandwich met avocado, hummus, kiemgroenten en tomaat.